Hegedűs Éva

Ajurvédikus masszőr


Hegedűs Éva önéletrajza

Hegedűs Éva vagyok 1958. január 9-én születtem.

Vidéken, egy csodálatos természeti környezetben töltöttem a gyerekkorom, és ez a tanyavilág meghatározta az életszemléletemet. A házi és az árván maradt kis állatok nevelgetése, gyógyítgatása, nagyszüleim tanítása, a környezetem gyógyító kincseinek megismerése, már ekkor az ősi tudás irányába terelte figyelmemet, melyet a lehetőségekhez mérten folyamatosan használtam magam és a környezetem számára.

18 éves koromtól élek Budapesten, és Pomázon. A Pilisi szakrális környezet megerősítette elhivatottságomat, ami egy, azóta is tartó, folyamatos tanulást jelent az alternatív gyógyászat és a spirituális tudományok terén. Bekukkantva az ezotéria világába, spirituális tanácsadást, Bachvirág terápiát, Numerológiát, Tarotot és egyéb különleges önismereti tanulmányokat követően, az indiai Ajurvéda ősi tudományába 2005-2006-ban szerettem bele. Majd 2007-ben egy orosz barátommal közösen elindítottuk az Ajurvéda klinikát, az Ayurvedaház elődjét, Dr Sita Samanth indiai Ajurvéda orvos, valamint három keralai Ajurvéda masszőr-terapeuta segítségével. Az Ajurvédaház Pomázon fontos színtere lett az Ajurvéda magyarországi honosításának.

Az indiai munkatársakkal kezdtem el, -amit azóta is folytatok- az Ajurvéda gyógyító tudományának oktatását, a masszázsok, a terápiák használatát, gyakorlását. Az elmúlt időszak, a csodálatos tapasztalatok, a segítés öröme, egy életre elkötelezett az Ajurvéda, ez emberben, állatban harmóniát teremtő, rendkívül hatékony „Élet-Tudomány” szolgálatában.

Az Ajurvéda az embert az univerzum részének tekintve, a természet adta eszközökkel, természetes módon gyógyítja, de úgy, hogy ezeket a módszereket az egyénre jellemző alkati tulajdonságoknak megfelelően választja ki. Sok ezer éves tapasztalat és egy magasabb rendű tudás ismeretében teszi, ami a mai kor emberére ugyanúgy hat, mint az ötezer évvel ezelőttire.

Ma, mikor a tudományos orvoslás sok területen megfeneklett, inkább betegségorientált, mint egészségtudatos, egyre nagyobb jelentősége van az ősi gyógymódok felélesztésének és új élettel való megtöltésének, s köztük talán a legrégebbinek, a legtudományosabbnak, az Ajurvéda rejtett kincsei felfedezésének.

E különleges tudomány megismertetése, a technikák tanítása különösen nagy öröm számomra, mely meghatározza az életemet, mindennapjaimat.

E magasrendű elhivatottságon túl a legfőbb kívánságom, mindennapos jóérzést, harmóniát és feszültségmentes napokat nyújtani társaimnak, akik megismerve önmagukat, alkatukat, úgy döntenek, hogy a testi, lelki harmóniát, és a kiegyensúlyozott sikeres életet választják. Ehhez segíthetnek hozzá az ajurvédikus masszázsok, tisztítókúrák.

Azoknak szól, akik kíváncsiak a semmilyen más masszázshoz nem hasonlítható különleges, meleg gyógy-olajokkal, porokkal végzett tevékenységre, ami új életre kelti a testet, szépíti a lelket és építi a szellemet.

Azoknak szól, akik hozzám hasonlóan indíttatást éreznek arra, hogy megtanulják és hivatásnak válasszák ezt a páratlan gyógyító tudományt, segítve társaink egészségét és boldogságát.