Információk a képzésről 2017.

Az Intézet, a Védikus Tudományok hatalmas tárából azt a tudásmennyiséget választotta ki, amely a mai kor emberének életében feltétlenül hasznos.

Az alapozó védikus asztrológia segít önmagad megismerésében. A születéskori csillagos égbolt valójában kódrendszer, amely egész életedre megadja tulajdonságaidat, feladataidat. Előre láthatod problémás időszakodat, így azt felkészülve várhatod. Megmutatja szeretteiddel való kapcsolatod minőségét és azok okát, így a változtatás kulcsát kezedbe adja. Segít, többek között a megfelelő pár-, az üzleti partner– és a megfelelő időpont választásban.

Az asztro-rendszerállítással karmaoldás érhető el. Felszínre kerülhetnek régi sérelmek, megoldatlan probléma halmazok. Ezekre kapsz választ ezen a kurzuson.

A védikus bölcseletek (3 lába szanszkrit, Bhagavad-gita és Jóga filozófia) rámutat, hogy a mai kor embere milyen stresszes, önpusztító környezetben él, minden gondolata az anyagiak körül forog. A filozófia kiutat mutat e zsákutcából. A védikus bölcseletek felhasználja a z asztrológia egyes szabályait.

A Jóga elméletével és gyakorlataival hozzásegít az egészséges életmódod kialakításához, illetve már meglévő egészségi problémáid megoldásához.

Az ayurveda integrált megközelítését nyújtja a megbetegedések megelőzésének és kezelésének az életmód megváltoztatásával és természetes gyógymódok kialakításával. Szoros kapcsolatban van az asztrológiával és a védikus bölcselettel.

Az ayurveda gyakorlat megismertet az ősi indiai masszázs technikákkal, a gyógynövényekkel és azok mai felhasználási lehetőségeivel.

Mikor új lakásba, vagy házba költöztél, éreztél úgy, hogy nem tudsz aludni, dolgozni, vagy zavar van, ha a család összejön? A Vasztu ezek megelőzéséről szól. Az otthonteremtés tudománya, szoros kapcsolatban van mindegyik védikus tudással.

A távol-kelet c. tantárgy folyamatos meglepetéseket tartogat majd. A cél, hogy sokrétűen megismerd a távol-keleti kultúrákat, szokásokat, tanokat, akár élőben is…

A képzés helyszíne: a Zsigmond Király Egyetem és az Ajurvédaház, Pilis.

Az 1. szemeszter kezdő időpontja: 2017. szeptember 30. szombat, 15 óra

 

A képzés időtartama: 2 év (4 szemeszter), összesen 4 x 7 hétvége (szombat-vasárnap).

Felépítése:

1. szemeszter 1. alkalom 1. nap Délelőtt 4 óra
Délután 4 óra
2. nap Délelőtt 4 óra
Délután 4 óra
2. alkalom u.a. u.a. u.a.
3. alkalom u.a. u.a. u.a.
4. alkalom u.a. u.a. u.a.
5. alkalom u.a. u.a. u.a.
6. alkalom u.a. u.a. u.a.
7. alkalom u.a. u.a. u.a.
2. szemeszter u.a. u.a. u.a. u.a.
3. szemeszter u.a. u.a. u.a. u.a.
4. szemeszter u.a. u.a. u.a. u.a.

Összesítve:

4 szemeszter, 28 alkalom (hét vége=16 óra), 56 tanítási nap és 448 tanítási óra.

Képzésen résztvevők lehetőségei:

  • Jár a képzésre, de sem a szemeszterek-, sem a képzés végén nem tesz vizsgát. Igazolást kap a képzésen való részvételről.
  • Minden szemeszter végén a hallgatók összevont vizsgán tehetnek tanúbizonyságot az elsajátítottakról, a 4. szemeszterben ez a záróvizsga is. Igazolást és oklevelet kap a képzés eredményes elvégzéséről.
  • A szemeszterek végi vizsgákat nem, de a képzés végén az összevont záróvizsgát eredményesen zárja. Igazolást és oklevelet kap a képzés eredményes elvégzéséről.

A képzés végén összevont záróvizsga lesz, ahol beszámolnak a 4 szemeszter elméleti és gyakorlati anyagából:

Tantárgy Tananyag melyik részéből Vizsga Pont
Védikus asztrológia Elmélet Írásbeli 3
Gyakorlat Szóbeli 3
Védikus bölcseletek Elmélet Írásbeli 3
Jóga Gyakorlat Szóbeli és bemutató 3
Ajurvéda Elmélet Írásbeli 3
Gyakorlat Szóbeli és bemutató 3
Vasztu Elmélet Írásbeli 3
Összesen: 21

A záróvizsga 11 ponttól eredményes!