Kezdő Ayurvéda
ONLINE

Dr. Döbrönte Kata

Kezdés: 2021. szeptember 29.

 

Fűszerezd be az életedet!

Illatos gyógynövények, izgalmas rítusok és ízletes finomságok színes kavalkádja, melyek mind arra hívatottak, hogy jól érezzük magunkat. Az ayurvéda több ezer éves bölcsességével, ma is aktuális tudásával fizikai és mentális egészségünkre kiható tanácsokkal, iránymutatásokkal gazdagítja életünket.

Az ayurvéda az élet tudománya, a hosszú élet gyakorlata, melynek középpontjában az egészségünk megőrzése áll. A betegségek megelőzésének kulcsa pedig a táplálkozásban, az emésztőtűz egészségében és a gyógyító fűszerek megfelelő alkalmazásában rejlik. A testtípusunknak kedvező ételek, az egészséges alapanyagok és az értékes gyógynövények támogatása segíthet megőrizni azt, ami igazán értékes, ha jól használjuk őket. Az Ayurvéda az alkalmazható tudás, a hasznos tanácsok, és egyszerű praktikák tárháza, melyeket bármikor becsempészhetünk felgyorsult életünk zaklatottabb világába is.

Törekedj az egyensúlyra!

Az ayurvéda megközelítése holisztikus, tehát az egészség titka az elme és a test megbonthatatlan egységében, az egyensúly megőrzésében keresendő. Amikor az egyensúly felborul, a testünk a testtípusunknak megfelelő jelekkel kommunikál. Kezdetben enyhe fájdalom, elhanyagolható problémák formájában jelentkezik, mely a tudatosítást hivatott segíteni. Ha ezen a ponton felismerjük és megfelelően kezeljük ezeket, elkerülhetőek a komolyabb betegségek. Ebben egy gondosan összeállított konyhakert és a megfelelően összeválogatott fűszerek értékes segítőink lehetnek.

A természetes gyógymód alkalmazásához viszont elengedhetetlen, hogy megismerjük önmagunkat. Hogy elsajátítsuk, és megértsük az elemek szerepét a testfelépítésünkben és mentális alkatunkban, hogy rálássunk arra, hogy milyen doshák jellemeznek bennünket és megtanuljunk ezzel összhangban élni.

Mit kínálunk?

 • megismerheted, hogyan van jelen az öt elem a környezetünkben és bennünk, hogyan befolyásolja mentális és fizikai felépítésünket, személyiségünket,
 • megismerheted és alkalmazhatod az ayurvéda életmód és táplálkozási iránymutatásait
 • megállapíthatod testalkatodat, ami segít abban, hogy az öt elem és a doshák kiegyensúlyozásával elősegítsd mentális és fizikai egészségi állapotod javulását

A képzésről:

A 8 alkalmas kurzus betekintést nyújt az ayurvéda rendszerébe. Segít felismerni testalkatunkat, tendenciáinkat és viselkedésmintáinkat. Megtanulhatod, hogyan miképp tudsz összhangban élni a természettel és saját természeteddel. Megismerheted az ayurvéda napi és évszakos életmód ajánlásait, az ayurvédikus masszázs hatásmechanizmusát és annak az egészségre gyakorolt hatását.

A kezdő kurzus előképzettséget nem igényel.

Tematika és tervezett időpontok:

 1. Szeptember 29. szerda 18:00-21:00
  Az élet tudománya. Bevezetés az ayurvédába. Az öt elem működése és összefüggésrendszere: az éter, a levegő, a tűz, a víz és a föld megjelenési formái
 2. Október 13. szerda 18:00-21:00
  Ayurvédikus testalkatok – mentális és fizikai alkatok, a vata, pitta, kapha szokásai, jellemzői. Kettős testalkatok. A különböző testalkatok kapcsolati típusai, konfliktusai. Testtípusok a párkapcsolatokban.
 3. Október 27. szerda 18:00-21:00
  Ahara, az életet támogató étrend. Az egészséges emésztés. Ayurvédikus élelmiszerismeret.
 4. November 10. szerda 18:00-21:00
  Az ízek és szerepük az egészséges táplálkozásban: rasa, vipaka, virya, prabhava. Sattva, rajas és tamas a táplálkozásban.
 5. November 24. szerda 18:00-21:00
  Az ayurvédikus konyha és összetevői. Az ayurvédikus konyha alapételei. Fűszerek és gyógynövények a konyhában.
 6. December 08. szerda 18:00-21:00
  Ayurvédikus táplálkozás. Tridoshát egyensúlyozó ételek. A vata, pitta és kapha táplálkozása
 7. December 22. szerda 18:00-21:00
  Dinacharya és rutucharya. Ayurvédikus életmód a napszakok és az évszakok forgásában. Hogyan éljünk összhangban a természettel?
 8. Január 05. szerda 18:00-21:00
  Ayurvédikus masszázs szerepe az egészségmegőrzésben, típusai, alkalmazásuk.

További részletek:

 • A hatékonyabb haladás érdekében kis csoportokkal dolgozunk, így az egyéni esetek, kérdések megvitatására is jut idő és figyelem.
 • A „találkozóinkat” a FreeConferenceCall teszi lehetővé. Az alkalmazás online elérhető, így nem kell készülnöd semmivel.
 • A tanuláshoz szükséges jegyzetet biztosítjuk számodra.

A kurzus díja: 80.000,-/8 alkalom, melyet egy összegben, a kurzus megkezdése előtt kérünk átutalni.

A tanítás helyszíne: a világ bármely pontjáról be tudsz csatlakozni. Amire szükséged lehet, az nem más, mint egy csendes sarok, egy kis idő önmagadra, és egy jó internetkapcsolat.

Várunk szeretettel!

 

Jelentkezni az alábbi űrlap segítségével tudsz:

Adatvédelmi nyilatkozat (elfogadása kötelező)
Az Intézet Adatvédelmi nyilatkozatával egyet értek