Párkapcsolatok a Védikus Asztrológia tükrében

És boldogan éltek, amíg meg nem…

Gyermekkorunk szerelmes hősei megpillantották egymást, és tudták, hogy révbe értek. A szőke herceg megmentette az elesett hercegnőt, a szörnyeteg elnyerte a szépség szívét és még a békakirály is felszedett egy dögös feleséget. Nem volt kérdés, hogy működött. Nem volt szükségük randikra, társkereső oldalakra vagy párkapcsolati tanácsadókra. A sors, a karma vagy a jó tündér garantálta a sikert. Csak ki kellett várni a megfelelő időpontot. A páncélos lovag megrendelésre bevágtatott, feltette a nagy kérdést, aztán boldogan éltek. Itt a vége, fuss el véle. Ez eddig szép és jó, de mi történik, ha jönnek a hétköznapok? Mi van, ha második ránézésre rájövünk, hogy az elesett hercegnő korántsem gyámoltalan, fogalma sincs a főzésről, és esze ágában sincs családot alapítani? Vagy azzal szembesülünk, hogy a bátor lovagunk nemcsak nekünk csapta a szelet, korántsem hősies és a páncélját még mindig az anyja fényesíti? A meséből valóság, a romantikából pedig kihívás lesz. Egyszer csak ott találjuk magunkat a 21. század realitásában, ahol, ha kapcsolatban vagyunk, az a baj, ha nem, akkor meg az. De mit mond erről az asztrológia és miről árulkodik a születési képletünk?
Az első dolog, amit fontos megemlítünk, hogy csomaggal érkeztünk. Mit is értek ezalatt? Nem ez az első életünk, és, ha már itt tartunk, valószínűleg nem is az utolsó. Bár többségünk egyáltalán nem fér hozzá korábbi emlékekhez, attól azok még ott vannak, és hatással vannak a jelenre. Meghatározzák, hogy milyen feladatok, leckék és kihívások elé nézünk. Ez az ok okozat, vagyis a karma törvénye. Amikor, tehát azt mondom, hogy csomaggal érkeztünk, akkor gondolok itt az előző életekből hozott rossz tapasztalatokra, félelmekre, és védelmi mechanizmusokra, melyek működésbe lépnek mostani párkapcsolatainkban. Tanulni jöttünk, és fejlődni szeretnénk. Ha mindig csak boldogok lennénk, semmi sem változna. Ha sosem lenne konfliktus, nem lenne fejlődés sem. Szóval oka van, ha hirtelen előbukkan valaki, aki felforgatja életünket, és annak is, ha néhány hónappal, évvel, vagy akár évtizeddel később összetöri szívünket. Mondanivalótok van egymásnak és feladatotok egymással.
Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük meg, hogy mit tudhatunk meg születési képletünkből. A védikus asztrológia már a kezdet kezdetén meglehetősen pontos képet ad a várható problémákról. Információt ad az elakadásokról és lerántja a leplet a rózsaszín ködbe burkolt szerelmespárról. A vizsgálat sarkalatos pontja, hogy a két születési képlet holdja egy sor kritérium mentén miképp viszonyul egymáshoz. Pontot ér, ha együtt tudnak működni, ha a férfi, férfi lehet, a nő, pedig nőnek érezheti magát, ha hasonló a temperamentumuk, ha képesek közös célért harcolni, vagy ha különleges, előző életekre visszanyúló kötelék fűzi össze őket. Ennek eredményeképpen kapunk egy pontszámot. Ha ez a szám kisebb, mint 16, jobb, ha bele sem vágunk. Rengeteg energiánkba kerül majd fenntartani a kapcsolat békéjét, és az együttműködés is inkább kivétel, mint szabály. Ha az összpontszámunk eléri a 28-at, azt érezzük majd, hogy egymásnak vagyunk teremtve. Béke van és harmónia, és minden értelmet nyer. Mielőtt ezen a lehetőségen felbuzdulva karon ragadnánk a legközelebb eső asztrológust, hogy ott legyen már az ismerkedés pillanatában, jön a de. A módszer, bár elméletben hibátlannak tűnik, nem kínál megoldást egy igen komoly gyakorlati problémára, mégpedig a saját mátrixunkra. Az érdeklődésünket ugyanis csakis olyan ember fogja felkelteni, akire adott pillanatban fel vagyunk készülve. Tehát akkor is szerelmes leszel, ha tudod, hogy mi vár rád, és akkor is belemész a történetbe, ha legbelül érzed, hogy vannak bökkenők. Hiába keressük tehát az igazit, a végső megoldást, a nagyon nagy Őt, ha nincs még itt az ideje, vagy ha nem tudjuk megnyitni a szívünket. Ha viszont dolgozunk magunkon, törekszünk a fejlődésre, a körülöttünk lévő világ is változni fog. És majd akkor, amikor mi már felkészültünk, megtaláljuk majd azt, amit oly sokáig kerestünk.

Saródy Judit

Jóga útja magazin – téli szám