Ayurvéda gyakorlat

Az emberi test hasonlít egy fára. Ha a tövét rendszeresen öntözzük, akkor a fa sokáig fog élni. Ezt az analógiát követve, ha az ember testét is megfelelően karbantartjuk a masszázs segítségével, akkor hosszan élhet mindenféle elváltozás, betegség nélkül.

Az Ayurvéda masszázs egy ősi indiai „művészet”, amit gyógyításra, relaxációra és a különféle betegségek kezelésére egyaránt alkalmaztak. A masszázs drámai változásokat idézhet elő a szervezetben és az elmeállapotban. Az ifjúság és szépség titka tulajdonképpen, az életnedvek megfelelő keringésében és a salakanyagok rendszeres ürítésében rejlik. Ennek biztosításában kiemelt szerepet játszik a masszázs. Segítségével folyamatosan érezhetjük a fiatalságot, az életerőt, a szépséget és az egészséget.

Az ayurvédikus masszázst a biológiai alkatnak, az életkornak, a felborult dosha egyensúlynak, az anyagcsere- és méreganyagok állapotának, a betegség előrehaladottságának megfelelően végezzük.

A masszázs oktatása folyamán, megtanítjuk a fontosabb Ayurvéda masszázsokat, a masszázsterápiák eszközeit, azok elkészítését, a masszázsok és terápiák egyénre szabását, az alkattípusoknak megfelelő programok összeállítását stb.

Az oktatás alatt nagy hangsúlyt kap a masszázs gyakorlata, a fogások és mozdulatok, a ritmus és a tempó elsajátítása.

A tanuló az elméleti oktatás ismereteit összekapcsolva a begyakorolt masszázsokkal, képessé válik gyógyító módon, hiteles tudással segíteni embertársainak egészsége és fiatalsága megőrzésében.

Az Ayurvéda gyakorlat programjai:

  1. Ayurvedikus masszázsolajok ismerete
  2. Bevezetés a Snehan és a Swedan Karma procedúrába
  3. Shiroabhyanga  (fejmasszázs)
  4. Padaabhyanga  (lábmasszázs)
  5. Prushtaabhyanga  (hátmasszázs)
  6. Sarvanga abhyanga  (teljes testmasszázs)
  7. Gőzölés technikák