Dr. Ferenczi Adrienn

szakgyógyszerész, diplomás Ayurvéda szakértő és szaktanácsadó, keleti-nyugati gyógynövényismeret oktató, a Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány szakértője, a Gyógynövény Jóga alapítója

 

Dr. Ferenczy AdriennDr. Ferenczi Adrienn önéletrajza

2010-ben végeztem gyógyszerészként a Debreceni Egyetem Orvos -és Egészségtudományi Centrum Gyógyszerésztudományi karán, majd 2014-ben szakvizsgáztam. Az egyetemen sokrétű és magas színvonalú tudást szereztem a Magyarországon is alkalmazott nyugati egészségmegőrző terápiákról, a betegségekről és kezelésükről, a gyógyszerkészítésről és a gyógynövény-ismeretről. Ezt a tudást 2014-től keleti ismeretekkel egészítettem ki egy ayurvéda orvos tanítványaként, majd posztgraduális diplomát szereztem ayurvéda- holisztikus gyógyászatból. Az ayurvéda testvértudományainak alapjaival és filozófiájával (védikus asztrológia, jóga) is megismerkedtem, melyeket folyamatosan fejlesztek. Nap mint nap bővítem a tudásomat.

Több mint két éve tanítok keleti és nyugati gyógy- és fűszernövény ismeretet Budapesten és az ország több nagyvárosában, hogy minél több emberrel ismertessem meg a természetes gyógymódokat. Szeretném a keleti tudást közelebb hozni az emberekhez. Úgy gondolom, a nyugati tudás a keletivel együtt alkot kerek egészet. Ezért tanítom mindkettőt az érdeklődőknek.

Lenyűgöz a gyógynövények hatékonysága és alkalmazási lehetőségeik. Fantasztikus, ha valaki rendelkezik a tudással, hogy meggyógyítsa magát vagy megelőzze a komolyabb megbetegedéseit. Szerencsére egyre több keleti gyógynövény válik elérhetővé Magyarországon is, így nemcsak tanulhatunk róluk, de ki is próbálhatjuk őket. Megtanítom, hogyan lehet természetes alapú készítményeket előállítani keleti és nyugati alapanyagokból.