Gyógynövény Jóga és Ayurvéda

Gyogynoveny JogaA Gyógynövény Jóga az Ayurvéda értelmezésében a gyógynövények helyes alkalmazását és helyes kombinációját jelenti. Minden ember más és más. Ami az egyik embernek pozitívan hat a szervezetére, az a másik embernél kerülendő. A gyógynövények és az általuk alkalmazható gyógyítás több ezer éves tapasztalaton alapszik, melyet sokan elfelejtettünk. Elevenítsük fel együtt!

A Jóga, Ayurvéda és Védikus Asztrológia olyanok egymásnak, mint a testvérek. Azonos forrásból, a Védáktól erednek, ugyanazon cél van számukra kijelölve, mely nem más, mint a tudat teljessége egy kiegyensúlyozott test-elme koordinációval (Jóga) az optimális egészséggel (Ayurvéda) és az időfaktorral (Védikus Asztrológia) kölcsönösen.

Az Ayurvéda tisztító terápiával, testtípus szerinti helyes étkezés kialakításával és helyes életmód (napi rutin) kialakításával segít. Azon az elven alapszik, hogy a szervezet képes meggyógyítani önmagát megfelelő táplálkozással, gyógynövényekkel és a természettel összhangban lévő életritmussal.

 

Ayurvédikus gyógynövényismeret:

Az ayurvédikus gyógyászat egyik legfontosabb része a gyógynövény-terápia. A holisztikus szemlélet alapján az egészségmegőrzés három alappillére közül az egyik a gyógynövények helyes használata.

Mit, mivel, hogyan és mikor használunk? Milyen gyógynövényeket használnak az ayurvéda orvosok? Milyen gyógynövények kerülnek az ayurvédikus masszázsolajokba?
Ehhez ismernünk kell az ayurvéda alapjait, a gyógynövény energetikát, az ízeket, a gyógyszerformákat és természetesen a keleti gyógynövények hatásait és tulajdonságait.
Ismerkedjünk meg velük együtt! Az előadások során megtanulunk felismerni számos keleti gyógynövényt, megismerjük az alkalmazási lehetőségeiket, készítünk belőlük különböző gyógyszerformákat és megtanuljuk őket betegség típusok szerint használni.

„A növények szerepe, hogy Életre változtassák a Fényt. Az emberi lényeké, hogy tudatosságra, Szeretetre változtassák az Életet. E három – Fény, Élet, Szeretet – azonos, egyik a másiknak kifejezője, ugyanazon három dimenziója… Az emberi lény a tudatosság növénye… Amint fent, úgy alant; az egész világmindenség a fény metamorfózisa.”

Dr. David Frawley, Dr. Vasant Lad