Workshop

A Vasturól röviden:

A vasztu az ősi India egyik legértékesebb kincse. A vasztu jelentése „lakni, élni. Olyan tudománnyá fejlődött, melynek segítségével úgy alakíthatjuk életterünket a természet örök törvényei szerint, hogy eközben tiszteletben tartjuk a teremtés alapjául szolgáló, elementáris erők belső struktúráját. Ehhez sok esetben olyan életformát kötünk, mely távol van a világ zajától. Évszázadok tapasztalata viszont bizonyítja, hogy a Vasztu mindenhol hat– még a város kellős közepén is. Lakóházakat, templomokat, kastélyokat, sőt egész városokat építettetek a vasztu elvei figyelembe vételével, melyek ezt követően évezredeket éltek meg és nagyszerű történelmet írtak.

Célja a világegyetem és az ember közötti harmónia megteremtése mely biztos alapot szolgáltat egy anyagilag és spirituálisan is sikeres élethez.

A védikus tudást, ősidők óta, csak tanítványi láncon keresztül adták tovább, így a Vasztut is. Sri Kaleschwar is tanítványainak, köztük Tobias Gonschoreknek adta át a „Kaleschwar-vasztut”. Így Ő az, többek között, aki tovább is adhatja, például Neked.

Helyszín: Zsigmond király Egyetem, Budapest, III. Kelta u. 2.

Időpontok:

  • 2018. március 24., 09 órától 17 óráig, közben 3 szünet.
  • 18 órától Tűzceremónia
  • 2018. március 25., 09 órától 17 óráig, közben 3 szünet.

Az 1. workshop témakörei:

  • A támogató élettér fontosságának felismerése, a Vasztu és a karma összefüggése. az elemek és égtájak pozitív és negatív hatásai a Vasztu irányelvek alkalmazásának függvényében.
  • A Kaleshwar Vasztu alapelveinek megismerése (az elemek és égtájak tulajdonságai, határok megfelelő használatának jelentősége).
  • Az elsajátított ismeretek megfigyelése és alkalmazása esettanulmányokban.
  • Hogy szüntethető meg a „rossz” Vastu  >  praktikus tanácsok.

Előadó: Tobias Gonschorek Németországból. (A workshop német nyelven folyik, folyamatos, magyar tolmácsolás mellett.)

Jelentkezés itt!

 

Tűzceremónia leírása: a bőség elérésének ritusa. Esküvőn, az ifjú pár anyagi bőségének és gyermekáldásának, új évkor, a ceremónia résztvevőinek adott évi bőségének biztosítására tartják. A Kalschwar-vasztu workshop résztvevőinél a tudásbőségét szeretnénk a tűzceremóniával elérni. A résztvevők a tűz körül ülnek (nem feltétlenül nagy tűz körül), halk indiai zeneszó mellett a ceremóniamester és a résztvevők közösen végzik a szertartást.

Résztvevő: minden Kaleschwar-vasztu program résztvevő térítésmentesen vehet részt.

Helyszín: a szombati program végén közöljük a pontos helyszínt.

Ceremónia mester: Jenniver Gebhardt

Jelentkezés itt!

 

Célkitűzéseink:

A Kaleshwar- vasztu workshop mindenki számára értékes, akik erőteljes és támogató élettérre vágynak. A workshop keretein belül megismerkedhetünk a három kulccsal, amelyek segítségével könnyen hozzáférhetünk a Kaleshwar-vasztu alapjaihoz. A résztvevők viszonylag rövid idő alatt megismerkedhetnek a vasztu lényegével és felismerhetik a nagyobb összefüggéseket.
4 darab, 2 napos Kaleschwar-Vasztú workshopot tervezünk. A workshopok külön-külön is használható tudást nyújtanak, akkor is, ha valamennyin nem veszel részt.

 

Vízióink:

  • A mesterképzéssel kiegészített workshopokkal felkészült vasztu konzultánsokat képezzünk ki.
  • Az építészet ezen egyedülálló tudománya, a tudás- és tapasztalatátadás együttes alkalmazás révén, gyökeret verhessen Magyarországon is.
  • Hosszú távon az elemekkel harmóniába építkezve részt vegyünk egy békés világ – Shanti Loka – megteremtésében.