Játszva ismerd meg önmagad…

Egy jót játszottunk… vagy még inkább egy jót beszélgettünk az első Ayurvéda társasesten a Védikus Intézetben. De hogyan is lehet Ayurvédát vagy Ayurvédával társasozni? Egy társasjáték táblával és sok-sok kérdéssel, témafelvetéssel, ami elindítja a beszélgetést… és közben feltárul, mit is mond, mit is javasol az Ayurvéda egyes témakörökben… A mezőkön haladva azt tudhatod meg, hogyan is működnek az elemek, mire hatnak… melyik elem felelős az elfogyasztott tápanyag átalakításáért, hogy az sejtjeink számára beépíthető legyen? Melyik elem teszi lehetővé az ízérzékelést? Az elménk terére, hogy mennyire vagyunk tudatosak, melyik elem van hatással? És hogyan fokozható a tudatosság szintje?

A beszélgetésben előjöttek élethelyzetek… egy kolléganő, aki rengeteget beszél, állandóan keresi mások társaságát, de ez már terhessé válik. A kommunikációért az éter elem felelős. Ha egy vata típus egyensúlyban van, remek kommunikátor, sokszor olyan munkakörben dolgozik, ahol a beszéd, a meggyőzés, a másokkal való kapcsolattartás meghatározó, lehet újságíró, tanár, értékesítő, moderátor… ha azonban ez fecsegésbe, pletykálkodásba megy át, az azt mutatja, hogy az éter elem egyensúlya felborult…. és aki állandóan manipulál? egy másik kolléganő azzal keseríti meg mások életét, hogy állandóan próbál embereket egymás ellen hangolni, helyzeteket saját javára fordítani. Ő benne a tűz elem nincsen harmóniában, mindenáron kézben akarja tartani az eseményeket, de ez csak a másoknak való károkozással működik, saját frusztrációját ellensúlyozva… Az elemek ismeretével sok mindent megtudhatunk magunkról, környezetünkről, másokkal való kapcsolatunkról, és arról is, hogy ellensúlyozhatjuk a hatásokat.

A táblán haladva olyan kártyák is felbukkantak a pakliból, ami nem egyes elemekre kérdezett rá, hanem a mindennapokban hasznosítható tippeket adott… régebben mindig mézet tettél a forró teádba, de ma már tudod, hogy ha forró italba tesszük, az eltorlaszolja a test csatornáit és problémát okoz. Jutalmul lépj a következő elem első mezőjére! A témák tárháza végtelen… Nem is jutottunk a tábla végére, a 2 órás játék során épp hogy elértük a tűzelemet. De sebaj, legközelebb folytatjuk.

Várunk Téged is sok szeretettel!

Döbrönte Katalin